Најново
Home » Author Archives: Igor (page 5)

Author Archives: Igor

Нови имиња за раководители на повеќе ресенски установи – Јоне Димовски е новиот секретар на локалната администрација

Две од петте основни училишта во Преспа добија нови директори. Во основното училиште “Гоце Делчев” во Ресен за директор е назначен Блаже Соколевски, во основното училиште “Димитар Влахов” во Љубојно е назначена Сузи Ќоропановска, а во СОУ “Цар Самоил” за директор е именувана Славица Божиновска. Во Јавното комунално претпријатие “Пролетер” на директорската фотеља се враќа Музафер Мурати, а за нов ... Read More »

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски во работна посета на Ресен

Министерот за култура на Република Македонија г-дин Роберт Алаѓозовски го посети Ресен, при што беше примен од градоначалниот на Општина Ресен д-р Живко Гошаревски со кого заедно направија увид во состојбите на дел од културните установи во нашата општина. Главниот акцент беше ставен врз објектот на Сарајот, градба која датира од почетокот на минатиот век. Во оваа импозантана градба во Ресен, сместени ... Read More »

За чиста и здрава Преспа

Оддржувањето на динамична рамнотежа во природата и општествената средина е еден од основните услови за понатамошна наша егзистенција. Последниве години еколошките сотојби во Преспа се третираат пралелно со економските и социјалните, согласно принципите за одржлив развој. Фактичката состојба во која се наоѓа животната средина во нашата Општина, очевидно и недвосмислено укажува на потребата за посоодветна заштита и третман на истата. ... Read More »

Во вторник ќе се оддржи првиот Граѓански форум во Ресен

На 14 ноември 2017 година, во вторник, со почеток во 12:30 часот во големата сала на Oпштина Ресен, ќе се реализира првиот граѓански форум кој има за цел идентификување на проблеми во заедницата. На форумот се поканети да земат учество сите заинтересирани граѓани кои живеат на територијата на Општина Ресен. Целите на оваа активност се поддршка на процесот за градење ... Read More »

[Фото Галерија] Време на бои

Падна есен врз лиснати дланки Полна сонце на зајдување и слана што се раѓа од потта на муграта спокојна и полна бои занесени лисје до болка се спуштаат пред коренот на стеблото што се ронат како бројаници во здодевност како пред чудна жена што никогаш не сме ја разбрале… Read More »

Конституиран новиот Совет на Општина Ресен – Никола Станковски избран за претседател

Општина Ресен ја оддржа конститутивната седница на новиот Совет на општината, составен од 15 члена – по седум од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и еден од ДУИ. За претседател на Советот на Општина Ресен е избран Никола Станковски од советничката група на СДСМ. Наскоро се очекува да биде усвоена и Програма за работа на Советот на Општина Ресен.       Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online