Најново
Home » Бизнис

Бизнис

Интервју: Александар Јањиќ, Генерален Директор на Свисслион ДОО Скопје

Swisslion ДOO Скопје е трговско друштво кое се занимава со трговија и услуги на големо и мало и е ексклузивен застапник и дистрибутер на целата палета на производи под брендот Swisslion. Во рамки на на оваа компанија работи и Swisslion Agroplod ДОО Ресен која произведува широка палета на производи меѓу кои спаѓаат низа кондиторски производи, снек производи, детска храна и цералии ... Read More »

Бизнисмени од Измир во посета на Ресен

Во организација на Преспанско-пелагонискиот плански регион, делегација од 30-тина бизнисмени од Измир, Турција, деновиве се во посета на Ресен, Битола и Прилеп. Во разговор со претставници на бизнис заедницата од овој регион, гостите од Турција изразија желба да ги прошират своите бизниси во Македонија и да соработуваат со компаниите од Преспанско-пелагонискиот регион. Денес, во Ресен, делегацијата на бизнисмени од Измир ... Read More »

Со иновативни технологии до конкурентно земјоделство

Примената на иновативните технологии, комјутерите, електронските системи и дигиталните платформи е основа за современо, конкурентно земјоделство, порачаа учесниците на конференцијата на информатичарите и земјоделците „ИКТ во агробизнисот”. Со точна и навремена информација земјоделците ќе знаат да повлечат правилни потези и да се адаптираат на пазарот. -Конечно треба да сфатиме дека земјоделството е гранка на иднината и дека без ИКТ не ... Read More »

Општина Ресен ќе потпише меморандум за соработка со Општините Корча и Пустец

Утре, Градоначалникот на Општина Ресен Д-р Ѓоко Стрезовски и Градоначалниците на албанските општини Корча и Пустец, Сотираќ Фило и Едмонд Темелко, во присуство на Амбасадорот на Република Македонија во Република Албанија г-дин Стојан Карајанов и Префектот на Областа Корча г-дин Ардит Кономи ќе потпишат Мемеорандум за Економска Соработка на трите погранични општини. Со меморандумот ќе се регулира воспоставување на поблиска економска ... Read More »

Swisslion Агроплод инвестира 200 илјади евра во нова опрема за екструдирани производи

Swisslion Агроплод  од  Ресен, која е членка на групацијата Swisslion и која делува на подрачјето на поранешните југословенски републики, над  65% од производството го извезува во странство (вклучувајќи ги Словенија, Унгарија, Романија, Шведска, САД, Австралија). Како што не’ формираше менаџментот на компанијата при посетата на претседателот на Стопанската комора Бранко Азески, компанијата се здоби и со Халал стандардот и се очекува освојување и на ... Read More »

“Земјата има добиено благослов од Бога и треба да биде подржана”, порачаа претставниците на AppleLand од Дубаи во Ресен, највувајки нови инвестиции

Попладнево во Ресен Премиерот на Република Македонија Никола Груевски, придружуван од Градоначалникот на Општина Ресен Ѓоко Стрезовски, Директорот на Дирекција за технолошки индустриски развојни зони Виктор Мизо, Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков, како и претставници од компанијата-инвеститор, го пушти во употреба откупно-дистрибутивниот центар „Apple Land“ во индустриската зона Макази. Притоа, не ја испушти можноста на ресенските овоштари да ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online