Најново
Home » Бизнис (page 3)

Бизнис

Ресенчанецот Иво ја даде идејата за кампања на “Краш“ за “Св. Валентин“

Македонскиот дизајнер, ресенчанецот Иван Дургутовски, пред некое време на интернет објави постер “I have a Kraš on you“ , каде англискиот збор Crush (кој жаргонски значи : се заљубив, заљубеност) го замени со логото на компанијата Краш. Оваа интересна игра на зборови ги освои корисниците на социјалните мрежи, спонтано се прошири низ целиот регион и стигна до самата компанија Краш – кои мошне паметно препознаа голем ... Read More »

Во најскоро време ќе започне изградбата на откупно дистрибутивниот центар за јаболка во Ресен

Според информациите од вчерашната средба помеѓу Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски и претставниците на дубајската компанија Епл Ленд, заклучено е дека сите потребни административно-технички подготовки се комплетирани и наредните денови и официјално се очекува да започне изградбата на откупно дистрибутивен центар и ладилник за јаболка во месноста Макази. Овој центар ќе откупува околу 10 000 тони на јаболка ... Read More »

ХаТекс Ресен – “Во чекор со потребите на странскиот пазар“

На вкупна површина од 5000 метри квадратни, на просторот на некогашниот текстилен гигант ПреспаТекс, сместени се производствените објекти на ресенски “ХаТекс”, чија основна дејност е прозводство на конфекциски производи, а вработени се над 200 работници, од кои 90% се жени. Повеќе години со ред “ХаТекс” ДОО-Ресен се вбројува во редот на подобрите претпријатија од текстилната индустрија не само во нашава ... Read More »

Догодина, емирите од Дубаи ќе јадат преспански јаболка

Компанијата Епл Ленд, сопственост на бизнисмени од Обединетите Арапски Емирати, и дефинитивно ќе гради откупен центар и ладилник за јаболка во Ресен. Најавен е откуп на 5.000 тони јаболка во првата фаза и уште толку во втората, кои претежно ќе се пласираат на блискоисточните пазари. Инвеститорите напоредно ќе разиваат и сопствен овоштарник на 60 хектари. За овој проект ќе бидат инвестирани околу ... Read More »

Јаболката и нивниот пласман – секојдневна тема на разговор меѓу преспанските овоштари

Ако изминатите триесетина денови, Преспанчани беа преокупирани со бербата на јаболката, сега “мирно” можат да се одморат, родот е складиран, а за пласманот, како стојат сега работите, ќе се почека. Во отсуство на поголема организираност, пред се на самите овоштари и откопувачите на јаболка од друга страна, се чини како се да е препуштено на случајот и индивидуалната способност на ... Read More »

Историјата продолжува !

Пред извесен период си дадов за задача да ги проучувам некои од најголемите светски принт и видео реклами кои го одбележаа 20 век и деценијата после тоа. Забележително беше тоа што голем процент од најдобрите реклами според многумина (јас ја проучував листата на Advertising Age) се однесуваат на брендови пиво. Кога подлабоко ќе се размисли на таа тема зошто врвните светски ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online