Најново
Home » Галерија (page 2)

Галерија

“Да знеш колкав крап сум фатил, на! Олкав!”

“Да знеш колкав крап сум фатил пред некое време, на! Олкав!” – покажувајќи со рацете, вака скоро секогаш започнуваат рибарските приказни. Денес, екипата на ПреспаИнфо можеше да им се изнаслуша, стрпливо набљудувајќи ја работата на вредните рибари од Стење. Катадневно  тие испловуваат со своите чунови и мрежи, борејќи се со брановите на Преспанското Езеро, ловејќи риба за своја егзистенција и ... Read More »

Ресен доби уредена зелена зона за одмор и рекреација

Градските служби и претпријатија, деновиве интенивно работеа на уредување и чистење на пешачката зона околу Гимназијата со што Ресен доби уредена зелена зона за прошетка, одмор и рекреација за сите граѓани и посетители на Преспа. “Ќе настојуваме овој простор да биде прифатливо место за одмор, прошетка и спортска рекреација за граѓаните од сите возрасти. Константно ќе работиме на оплеменување и ... Read More »

“Овде и тишината доаѓа да се одмори”

Восхитен од природните убавини што ги нуди Преспа, еден посетител, пред години своето задоволство од престојот покрај Преспанското Езеро го изрази токму со оваа реченица: “Овде и тишината доаѓа да се одмори”. И така остана и ден денес, природните убавини на Преспа секогаш привлекуваат. Преспа во претстојната летна туристичка сезона, своите гости ќе ги дочека со нови уредени плажи – ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online