Најново
Home » Живот (page 57)

Живот

Камен-темелник за новата црква “Св. Никола” во Стење

Во преспанското село Стење, денес, пред поголем број на граѓани беше осветен и поставен камен – темелник на новиот православен храм која ќе го носи името на Св. Никола, еден од најпочитуваните светци во христијанската религија, заштитник на рибарите, морепловците и бродовите. Со чинот на осветување чиноначелствуваше Владиката Петар, надлежен митрополит на Преспанско-пелагониската епархија во сослужение со  свештени лица од ... Read More »

Во СОУ “Цар Самоил” задоволни од екстерното проверување на учениците

Според зборовите на директорот Наум Тосковски, со екстерното оценување вкупно биле опфатени 339 ученици од СОУ “Цар Самоил” – Ресен. Резултатите од тестирањето задоволуваат, односно има само незначителни отстапки во споредба со оценките запишани од страна на наставниците во редовниот наставен процес. Пропусти – вели Тосковски, има само кај учениците кои замениле компјутер и за нив соодветно се постапило – ... Read More »

УНДП објави 4 градежни тендери за Општина Ресен

УНДП објавува четири градежни тендери за територијата на Општина Ресен, како дел од проектот за заштита на Преспанското Езеро. Во рамките на проектот “Заштита на Преспанското езеро“ со донаторски средства од страна на СДЦ (Швајцарската развојна агенција) а во имплементација на УНДП и Општина Ресен се распишани 4 (четири) тендери за изведување на градежни работи. Овие активности се насочени кон ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online