Најново
Home » Интервјуа (page 3)

Интервјуа

Интервју со Василис Цепас – Градоначалник на Општина Преспа од соседна Грција

“ Отворањето на граничниот премин Маркова Нога во интерес на граѓаните на Преспа од двете страни на границата – заклучија градоначалниците Стрезовски и Цепас “      Градоначалникот на Општина Ресен, Ѓоко Стрезовски, деновиве му беше домаќин на Градоначалникот на Општина Преспа од соседна Грција, Василис Цепас. Во пријателска и опуштена атмосфера двајцата градоначалници ги искажаа своите намери и очекувања ... Read More »

Интервју со Анастас Џуровски – претседател на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен

Потребата од коментирање на политичките настани и процеси кои се од интерес, и за кој јавноста очекува да биде запознаена е повеќе од потребна. Токму и затоа на овој простор, како што најавивме, отворено и директно ќе комуницираме на тема “Општинска плуралистичка сцена”, со намера да дадеме приказ на опшествено-политичката состојба во Ресен. Тема која се надеваме ќе го задржи ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online