Најново
Home » Култура (page 12)

Култура

Пламенка Трајковска Квартет го отвараат Ресенскиот “Топол културен бран“

И оваа година традиционално во втората половина на месец Јули, во Ресен започнува културната манифестација “Топол Културен Бран“ која по 6-ти пат се оддржува во организација на Министерството за Култура а во соработка со локалните самоуправи од Општините кои аплицираа со програми за културни активности за ова лето. Read More »

Излезе од печат монографијата за Ресен од авторот Благоја Б. Котларовски. Промоцијата ќе следи во септември.

По многуте години, наталожени над обичното градско секојдневие на Ресен, погледнато од денешната временска дистанца, се чини дека сликите во сеќавањата на повозрасните жители, за случувањата, приликите и неприликите, за животните радости и тажните моменти на градскиот живот пред многу години, како полека да избледнале. Во нивните зборови и застанатите погледи се чувствува само разигнирано жалење за едно дамнешно минато ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online