Најново
Home » Настани (page 3)

Настани

Презентација на резултатите од проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен организира настан за промоција на резултатите од проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“ чија цел е поддржувањето и поттикнувањето на младинскиот активизам и младинското учество во општествените текови и процесите на донесување одлуки во Општина Ресен. Воедно ќе бидат промовирани и Предлог стратегијата за решавање на проблемите и за остварување на потребите ... Read More »

Едукативниот и забавен „Зелен караван“ ќе допатува и во Ресен

Повеќе од 2.200 дечиња од вкупно 19 градинки низ целата дражава, ќе се едуцираат, забавуваат и дружат благодарение на „Зелениот караван“ кој започнува од 26.04.2016год. и ќе трае се до почетокот на месец јуни. „Зелениот караван“ во текот на следниве два месеци ќе ги посети дечињата во градинките и преку интерактивни, креативни програми ќе ги едуцира најмладите како да стекнат ... Read More »

Априлијада во Ресен (Фото)

По повод Денот на шегата 1 Април, на плоштадот „Цар Самоил“ во Ресен се одржа традиционалната манифестација “Априлијада”. Манифестацијата бише проследена со дефиле на маски на учениците од основните училишта во Преспа. Read More »

Работилница за подобри услуги на лицата со попреченост во Ресен

Согледување на потребите на лицата со попреченост и поставување стандарди во давањето услуги е целта на работилницата „Од замисла до услуга – креирање услуги во функција на поединецот“, што денеска се одржува во Ресен, како дел од проектот „Општинско корисна работа“ што го спроведува УНДП во Македонија. Целна група на работилницата, според постојаниот претставник на УНДП во Македонија, амбасадорката Луиза ... Read More »

Караванот за презентација на проектите “Купи куќа за млади” и “Купи куќа, купи стан” во понеделник во Ресен

Во рамки на караванот за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ претставници на Министерството за финансии на Република Македонија и претставници од Секторот за Урбанизам при Општина Ресен, во понеделник (29.02.2016) во Големата Сала во зградата на локалната самоуправа, со почеток од 17 часот, ќе одржат јавна презентација на Проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан.“ На презентацијата, заинтересираните граѓаните ... Read More »

Низа работилници за креирање предлог-стратегија за млади во Општина Ресен

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен во рамките на проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, објавува повик за учество на работилници за креирање предлог – стратегија за млади во Општина Ресен. “Поради потребата и важноста на овој процес Ве повикуваме активно да се вклучите во работилниците за креирањето на еден документ од голема важност за младите во општина ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online