Најново
Home » Настани (page 4)

Настани

ИСО-9001 – потврда за постигнатите резултати на Општина Ресен

Локалната самоуправа на Општина Ресен, денес се здоби со сертификат за имплементација на Системот за менаџмент за квалитет ИСО-9001: 2008 стандард. На пригодна свеченост, пред поголем број на граѓани и локалната администрација, на Градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски, од страна на Илија Паунковски, претставник на МКС ДОО Скопје (Сертификационо тело за управување со системи), му беше врачен сертификатот ... Read More »

Одржана трибината за креирање на акционен план за млади во Општина Ресен

Здружението за локален развој Акција Плус – Ресен како дел од проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, организираше трибина на тема „Потребата од акционен план за млади во Општина Ресен“ на која се дискутираше за потребата од креирање на документ кој би претставувал алатка за вклучување на младите во процесите на донесување одлуки и креирањето јавни политики на локално ... Read More »

Ќе се одржи трибина на тема “Потребата од акционен план за млади во Општина Ресен”

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен во рамките на проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, организира трибина на тема “Потребата од акционен план за млади во Општина Ресен”, која ќе се одржи на 24 декември 2015 година во Големата сала во зградата на Општина Ресен со почеток во 17 часот. “Поради потребата и важноста на овој процес Ве повикуваме активно да се ... Read More »

Лидија Дочовска Павловска: “Кога би ме прашале, која е љубовта на твојот живот? – ЧОВЕКОТ”

Лидија Дочовска Павловска е автор на стихозбирката “Солзите на Преспана” – збирка која речиси ги освои симпатиите на пошироката македонска литературна јавност. Иако книгата се’ уште не доживеала промоција, нејзините песни оставија свој печат низ македонските литературни кружоци на национално ниво. Поемата ,,Солзите на Преспана,, (прва и втора песна) ја доби највисоката Прва награда на манифестацијата ,,Поетска везилка,, одржана во ... Read More »

Во среда состанок за изработка на Локален еколошки акционен план

На 16 декември (среда), во малата сала во зградата на локалната самоуправа во Ресен, со почеток во 11:30 часот, ќе се одржи вториот состанок на локалниот комитет и работните групи за изработка на Локален еколошки акционен план – ЛЕАП. Состанокот ќе биде отворен и за сите заинтересирани граѓани. Read More »

Детската претстава “За рамнотежа во светот” утре пред Ресенчани

По повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, на 3 декември, со почеток во 17 часот, во Големата сала во зградата на локалната самоуправа во Ресен, премиерно ќе се одигра детската претстава “За рамнотежа во светот” во режија на Сотир Чаушевски и по текст на Биљана Тодоровска. Идеја на претставата е да покаже дека сите луѓе во светот се еднакви, ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online