Најново
Home » Најнови вести (page 90)

Најнови вести

Спонзорството – како ПР алатка скромно прифатено и од локалните компании во Преспа

Спонзорството, разгледувано од аспект на ПР алатка, спаѓа во еден од поновите облици кои им стојат на располагање на компаниите за комуницирање со определена целна група до која е тешко да се допре со вообичаените маркетиншки методи. Убава дефиниција на спонзорството би била дека тоа МОРА да донесува корист и за спознорот и за спонзорираниот. Работа бр.1 што треба да ни биде јасна секогаш е дека – АЛТРУИЗАМ во ... Read More »

СОУ Цар Самоил ја продолжува традицијата – избира ученик на генерација

gimnazija, car samoil

Во организација на СОУ Цар Самоил а под покровителство на Градоначалникот на Општина Ресен, во Понеделник, 19 Август, со почеток од 20 часот во Младинскиот-Културен Центар (поранешно кино) на пригодна свеченост  ќе им се доделат дипломите на матурантите од учебната 2012/2013 год. а ќе биде прогласен и ученик на генерацијата 2009-2013. Според извори на PrespaInfo.com , за ученик на генерацијата, ... Read More »

Репортажа: Директно од фронтот !

Во оваа репортажа Ви ја пренесуваме атмосферата директно од делот на Македонскиот фронт на планината Галичица, кој поради “малото” задоцнување од скоро 100 години е доста помирен и потивок во однос на  годините кога бил најактивен.  За оние кои не знаат, Македонскиот фронт (познат и како Јужен или Солунски фронт) е еден од најзначајните фронтови во текот на Првата Светска ... Read More »

Ресенчани од денеска пазаруваат на нов пазар

Од денеска граѓаните на Ресен и Преспа пазаруваат во новиот функционален и модерен продажен објект кој ги обезбедува сите потребни стандарди за организирање на современ градски пазар. Пазарот се наоѓа на ул. Ленинова, зафаќа вкупна површина од 600 м2, затворен зелен пазар со 100 продажни места кои ги задоволуваат хигиенските норми за изложување, сместување и чување на храна, специјална просторија за ... Read More »

И покрај водниот базен (езерото) и Преспа може да се соочи со недостиг на вода

Во овие летни денови, кога дневните температури достигнуваат дури и до 39 степен неминовно се наметнува прашањето ќе има ли и Преспа проблем со водоснабдување? Според информациите кои ги добивме од луѓето кои имаат познавање во оваа област, тоа не е исклучено. Read More »

Општинскиот Совет одлучи – Пазарот ќе се сели на новата локација

На денешната (Вторник 06.08.2013) 7-ма по ред седница на Советот на Општина Ресен, општинските советници едногласно донесоа одлука Градскиот пазар да се пресели во новоизградениот објект на ул.Ленинова, со што Преспанчани ќе добијат во функција нов и модерен објект кој ги обезбедува сите потребни стандарди за организирање на современ градски пазар. Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online