Најново
Home » Политика

Политика

Во вторник ќе се оддржи првиот Граѓански форум во Ресен

На 14 ноември 2017 година, во вторник, со почеток во 12:30 часот во големата сала на Oпштина Ресен, ќе се реализира првиот граѓански форум кој има за цел идентификување на проблеми во заедницата. На форумот се поканети да земат учество сите заинтересирани граѓани кои живеат на територијата на Општина Ресен. Целите на оваа активност се поддршка на процесот за градење ... Read More »

Конституиран новиот Совет на Општина Ресен – Никола Станковски избран за претседател

Општина Ресен ја оддржа конститутивната седница на новиот Совет на општината, составен од 15 члена – по седум од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и еден од ДУИ. За претседател на Советот на Општина Ресен е избран Никола Станковски од советничката група на СДСМ. Наскоро се очекува да биде усвоена и Програма за работа на Советот на Општина Ресен.       Read More »

Закажана конститутивна седница на Советот на Општина Ресен

За среда, 1 ноември, досегашниот претседател на Советот на Општина Ресен Методија Пашковски ја закажа конститутивната седница на новиот состав на Советот на Општина Ресен, кој брои 15 членови. На седницата се очекува да се изврши верификација на мандатите на членовите на Советот и да се изврши избор на Претседател на Советот на Општина Ресен. Седницата ќе се оддржи во ... Read More »

Гошаревски ја презеде градоначалничката палка од Стрезовски

Во пријатна и конструктивна атмосфера, во градоначалничкиот кабинет на Општина Ресен, се изврши примопредавање помеѓу досегашнио градоначалник Ѓоко Стрезовски и новоизбраниот градоначалник на Општина Ресен Живко Гошаревски. Претходно, претседателот на Општинската Изборна Комисија Кирил Тански им ги врачи решенијата за избор на градоначалникот Гошаревски и членовите на Советот на Општина Ресен. Во таа прилика, новоизбраниот градоначалник Живко Гоашревски ја упати ... Read More »

Стрезовски му ја честиташе победата на Гошаревски

Досегашниот Градоначалник на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски, во обраќањето до јавноста преку својата Фејсбук страница, му ја честиташе победата на противкандидатот од минатонеделните локални избори Живко Гошаревски. Во обраќањето се вели: “Почитувани преспанчани, Со оглед на исходот од неодамна одржаните локални избори во Република Македонија и искажаната волја на граѓаните на Ресен и Преспа, пред моментите на напуштање на ... Read More »

Живко Гошаревски избран за нов Градоначалник на Општина Ресен

На локалните избори што се одржаа вчера, 15 октомври 2017, според извори на Државната Изборна Комисија, во Преспа, од вкупно запишаните 17,119 граѓани во избирачкиот список, гласале 10,061 избирач, односно 58,79%. Кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ Живко Гошаревски победи со освоени 5,537 гласови, односно 55,03%, додека пак кандидатот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Ѓоко Стрезовски освои 3,956 гласови, односно 39,32%. ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online