Најново
Home » Политика (page 10)

Политика

Политички микс: Чаршијата, политичките партии и лоби групите

Топ тема по празничните денови се комбинациите кои лоби групи ќе доминираат во ресенските ограноци на политичките партии, која лоби група во која политичка партија останува во најдобра позиција, која пополека се крева од “мртвите”, а која останува со празни раце. Се чини возбудата ќе беше помала ако не работеше “Чаршијата”, ама па и тешко дека ќе најдеш член на ... Read More »

Годишно обраќање на Градоначалникот до советниците – усвоен буџетот на Општина Ресен за 2014

Советот на Општина Ресен, под претседателство на претседателот Методија Пашковски, денес ја одржа последната седница во 2013 година. Тоа беше можност и за новогодишно обраќање на Градоначалникот на Општина Ресен Ѓоко Стрезовски до советниците и граѓаните на Ресен и Преспа. Како што рече Стрезовски, вообичаено е во последните денови од годината да се сублимираат постигнатите резултати и да се планираат ... Read More »

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување на простор за развој и инвестиции – основа на општинскиот буџет за 2014

На утрешната, 13 по ред, седница на Советот на Општина Ресен, покрај другото, се очекува да биде разгледан и усвоен Буџетот на Општина Ресен за наредната 2014 година. Тоа е повод што за разговор на оваа тема, редакцијата на PrespaInfo, го покани Никола Гештаковски, раководител на секторот за финансиски прашања. PrespaInfo: Со буџетот за 2014 година, се разбира, одредено е ... Read More »

Општина Ресен ќе добие 50 000 евра од регионални проекти

На денешната седница на Пелагонискиот плански регион која се одржа во Битола, а на која учество зедоа градоначалници од девет општини од југо-западниот дел на Република Македонија, меѓу кои и Градоначалникот на Општина Ресен м-р Ѓоко Стрезовски, беше донесена едногласна одлука со која од средствата наменети за регионални проекти во висина од 150 000 евра, една третина, односно 50 000 ... Read More »

Градоначалникот на Ресен во Брисел: “Општините во Р. Македонија застануваат исправено пред предизвиците кои ги носат во себе европските стандарди”

Денес, на вториот ден од 9-от состанок на Заедничкиот консултативен комитет помеѓу Република Македонија и Комитетот на региони на Европската Унија, што од 2-4 овој месец се одржува во Брисел, Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски, како дел од делегацијата на Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија, а во рамки на првата сесија од состанокот која ... Read More »

Општина Ресен со своја делегација на 9-от состанок на Заедничкиот консултативен комитет ЕУ-Република Македонија

Вечерва, делегација на Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија отпатува за Брисел каде што од утре, до среда, 4 Декември, ќе учествува на 9-от состанок на Заедничкиот консултативен комитет ЕУ-Република Македонија. На оваа средба, покрај другото, се очекува да биде промовиран дијалогот меѓу локалните власти од Република Македонија со партнерите од Европската Унија. Состанокот ќе се одвива ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online