Најново
Home » Политика (page 12)

Политика

100 дена исполнети со одговорност, ентузијазам и желба за подобра Преспа

Отчет на градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски за работењето во првите 100 дена од неговиот мандат. Почитувани сограѓани , Водејќи се од мотото, дека општината треба да биде сервис на граѓаните и дека секогаш треба да биде во функција на континуирано креирање услови за одржлив развој на локалната заедница, како и создавање поквалитетно живеење на граѓаните, принципот на ... Read More »

Интервју со Василис Цепас – Градоначалник на Општина Преспа од соседна Грција

“ Отворањето на граничниот премин Маркова Нога во интерес на граѓаните на Преспа од двете страни на границата – заклучија градоначалниците Стрезовски и Цепас “      Градоначалникот на Општина Ресен, Ѓоко Стрезовски, деновиве му беше домаќин на Градоначалникот на Општина Преспа од соседна Грција, Василис Цепас. Во пријателска и опуштена атмосфера двајцата градоначалници ги искажаа своите намери и очекувања ... Read More »

Интервју со Анастас Џуровски – претседател на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен

Потребата од коментирање на политичките настани и процеси кои се од интерес, и за кој јавноста очекува да биде запознаена е повеќе од потребна. Токму и затоа на овој простор, како што најавивме, отворено и директно ќе комуницираме на тема “Општинска плуралистичка сцена”, со намера да дадеме приказ на опшествено-политичката состојба во Ресен. Тема која се надеваме ќе го задржи ... Read More »

Ресенска политичка сцена: Меѓу желбите и можностите

Економските потешкотии кои несомнено испливуваат на прв план ја замаглуваат оптимистичката слика на граѓаните за политичко анагажирање. Се чини логиката на сопствениот џеб е појака од логиката на политичкото организирање ако не е во игра личниот, и само личниот интерес. А, како поинаку би го објасниле фактот дека веднаш по пролетните локални избори и затворањето на изборните штабови, активностите на ... Read More »

Во конструктивна и ефикасна работа, Советот на Општина Ресен ја одработи денешната седница

Повеќе од два часа им беше потребно на челновите на Советот на Општина Ресен  за да ги разгледаат и усвојат прашањата ставени на дневен ред на денешната редовна, петта по ред , седница во овој состав. На седницата на Советот со која претседаваше претседателот Методија Пашковски, а во чија работа активно учестуваше и градоначалникот Ѓоко Стрезовски се најдоа дури 22 ... Read More »

Градоначалникот Стрезовски гостин во емисијата “Од наш агол“ на МТВ 1

Во синоќешното издание на емисијата “Од наш агол“ која се емитува на националната телевизија МТВ 1 (25.06.2013), гостин беше и Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски. Емисијата беше посветена на приликите и неприликите со кои се соочуваат општините во развојот на тузизмот а гости покрај ресенскиот Градоначалник беа и неговиот колега од Општина Дојран, Градоначалникот Борче Стамов, како и ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online