Најново
Home » Интервјуа » ‘ЕУ Караванот’ на Македонската Телевизија помина и низ Преспа

‘ЕУ Караванот’ на Македонската Телевизија помина и низ Преспа

Телевизиската емисија “ЕУ Караван низ Македонија” на Македонската Телевизија гостуваше во Претор на Преспанското крајбрежје. Гости во емисијата беа Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски, пејачот Ламбе Алабаковски и раководителот на проектот на UNDP во Преспа, Димитрија Сековски. Со свои прашања во емисијата учество зедоа и граѓани на нашата општина.

Тема на разговор беше развојот на туризмот и овоштарството во Преспа.

Целосната емисија можете да ја погледнете тука.

eu karavan vo prespa 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online