Најново
Home » Живот » Грижлив однос кон пациентите

Грижлив однос кон пациентите

ПЗУ “Д-р Пашковски”Ресен  работи неполни 8 години, а веќе се здоби со респектабилен углед и реноме на квалитетна приватна здравствена установа. Во неа се вработени 6 медицински лица, од кои 2 лекари, еден специјалист педијатар и лекар од опша пракса, а работното време им е од 8 до 20 часот. Покрај општите прегледи овде може да се изврши и ЕКГ и ЕХО преглед, да се добијат инхалации, инфузии, да се прават преврски, интермускулни и венозни инекции и други здравствени услуги.

IMG_20140319_160622

Д-р Методија Пашковски

Во склоп на ПЗУ “Д-р Пашковски”  работи современо опремена лабараторија, каде што може да се изврши проверка на крвната слика, шеќер во крвта, маснотии во крвта, мокрачна киселина итн.

IMG_20140319_161502

IMG_20140319_161522

За работата на оваа установа, за квалитетот на услугите, како и за односот на здравствениот персонал спрема пациентите, можат да се слушнат само пофални зборови од сите оние кои овде ги користеле здравствените услуги.

IMG_20140319_160201

Д-р Билјана Пашковска

Кога ја посетивме ПЗУ “Д-р Пашковски” ја затекнавме онаа вообичаена слика: мобилен персонал и пациенти, кои и покрај болеста што со себе ја носат, ја истакнуваат грижата и напорите што за нив ја прават Д-р Методија Пашковски-специјалист педијатар, и Д-р Билјана Пашковска, за подобрување на нивната здравствена состојба.

IMG_20140319_160341

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online