Најново
Home » Живот » Преспа дел од “Натура 2000”

Преспа дел од “Натура 2000”

Ресен и Преспа, со поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање и тим експерти од Финска, почнаа со реализација на проектот “Јакнење на капацитетите за ефективно спроведување на европското законодавство во заштита на природата”.

Станува збор за проектна активност со која се овозможува промоција на Општина Ресен како дел од мрежата “Натура 2000”.

Преспанското Езеро, како споменик на природата, има големо национално и меѓународно значење. Токму и затоа, на подрачјето на Преспа како дел од мрежата “Натура 2000”, треба да се имплементираат сите проектни компоненти и да се стават во функција. Во ваквите намери, Општина Ресен, покраи своите, ќе ги користи и искуствата на експертите од финската Агенција за природа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online