Најново
Home » Настани » Преспански јаболкобер 2017 – програма

Преспански јаболкобер 2017 – програма

26 Септември (Вторник)

16:00 – Голема сала во зградата на Општина Ресен – Панел-дискусија “Современи методи за заштита на јаболковите насади од неповолни климатски услови”

17:00 – Голема сала во зградата на Општина Ресен – Промоција на Документарен филм “Lake of Apples”

18:00 – Дом на Култура “Драги Тозија” Ресен – Отворање на Ликовна Изложба “Делата на Роднокрајните Автори”

20:30 – Градски плоштад Ресен – Традиционален фолклорен хепенинг (КУД Таше Милошевски, АФ Кардешлик, НУ Танец, Миле Кузмановски)

27 Септември (Среда)

8:30 – Литургија за благослов на плодовите во црквата “Св. Кирил и Методиј”

10:00 – Овошен насад на Swisslion Agroplod – откинување на првото јаболко

10:30 – Градски плоштад Ресен – Саемска презентација на производи и земјоделска механизација

11:00 – Граски плоштад Ресен – детски музички хепенинг

14:00 – Ресторан “Две лири” Ресен – доделување на општински награди

20:30 – Градски плоштад Ресен – музички хепенинг (Љубојна и Фолтин)

30 Септември (Сабота)

10:00 – Градски стадион Ресен – Меморијален младински фудбалски турнир “Благоја Котларовски – Баги”

10:00 – Спортска сала Ресен – Меморијален младински ракометен турнир “Зоран Стојановски”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online