Најново
Home » Живот » Резултати од анкетата по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?“

Резултати од анкетата по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?“

Во изминативе 30 дена, на порталот PrespaInfo.com беше поставена јавна анкета на која секој посетител на порталот имаше можност да гласа само еднаш по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?

Резултатите од анкетата Ви ги презентираме во продолжение:

anketa - imeto na stadionot

 

– 63%  од лицата кои гласале одговориле дека не се согласуваат со името на новиот фудбалски стадион.

– 32% одговориле дека се согласни новиот фудбалски стадион да се нарекува “Христо Татарчев“ , а

– 5% од гласачите одговориле дека им е сеедно како ќе се нарекува новиот фудбалски стадион.

Немаме амбиција дека оваа анкета со целосна точност го отсликува ставот на сите граѓани на Ресен и Преспа околу името на новиот фудбалски стадион, туку резултатите ги сметаме само како едено мало испитување на пулсот на Преспанчани околу оваа тема.

За наредните 4 дена Ви ја најавуваме новата анкета на која можете да гласате уште од денеска а во која се поставува следното прашање: “Дали сте ЗАили ПРОТИВ дислокација на пазарот во ново изградениот пазарен простор на ул. Ленинова?“

One comment

  1. Ne e na graganite da odlucuvaat- tie sto se vo Ok resen i Skopje tie znaat sto sakaat graganite vo resen i makedonija. Ama ako dojde do nekoe “zesko” prasanje, e togas grganite ke odlucuvaat.Se ke ima vo resen i makedonija samo ljuge ke ne nema!Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online