Најново
Home » Tag Archives: Екологија

Tag Archives: Екологија

22 Април – ден на планетата Земја; Научниците се се’ погласни, а политичарите тактизираат

Меѓу милионите видови живи организми се развил и човекот. Во еволутивниот развој, човекот отишол многу подалеку од сите други живи организми. Развиените способности за говор, пишувани информации и сознанија, логично размислување и донесување одлуки го одвојуваат од се‘ друго на Земјата. Токму заради тоа и одговорноста на човекот треба да биде најголема во заштита на природата. Во сегашниот степен на ... Read More »

Преспанчани засадија дрвца за поубава и здрава иднина

Природата е сплет и спој на најразлични видови и процеси чија конечна цел е да се зачува и продолжи факелот на животот. За жал, многу искри на тој факел се засекогаш згаснати, поради нашата непромисленост, несовесност, нечовечност… Сепак, тој факел сеуште има силен, топол плам, а задача на сегашните и идните генерации ќе биде да го зачуваме тој плам, таа ... Read More »

Грижата за животната средина, обврска за секој од нас

Со иницијативата за изградба на системот за управување со отпадот од земјоделските активности, се направи првиот исчекор во справувањето со нарушувачите на животната средина во Преспа. Но, тоа е само еден чекор во потребата од поголема грижа за унапредување на човековата околина. Што поскоро потребно е да се изготви и конкретна програма за заштита на природата со регистар на загадувачите ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online