Најново
Home » Tag Archives: интервју

Tag Archives: интервју

Инвестиционите зафати предизвикаа Ребаланс на буџетот на Општина Ресен за 2015 година

Многубројните инвестиционите зафати превземени од локалната власт се причина за Ребаланс на буџетот на Општина Ресен за 2015 година. Тоа е повод за разговор со раководителот на секторот за финансиски прашања Никола Гештаковски. ПреспаИнфо: Г-не Гештаковски, дознаваме дека општината Ресен работи на изготвување на измени и дополнувања (Ребаланс) на Буџетот на Општина Ресен за 2015 година, кои се причините за правење на ... Read More »

Интервју – Пимен, Митрополит Европски: Од секогаш сум сакал да бидам дел од народот

Разговорот со Владиката Пимен го водевме во Ресен, неговото родно место, во срдечна и пријатна атмосфера. Ресенчани го познаваат како човек со позитивна енергија и секогаш со добра мисла. Додека траеше средбата со екипата на ПреспаИнфо, се потврди уште еднаш дека со појавувањето на Г. Пимен, ретко кој останува рамнодушен – секој сака да се види и да го поздрави. ... Read More »

Интервју со Проф. Д-р Анастас Џуровски – лидер на огранокот на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен

На теми од општинското политичко секојдневие во пресрет на новата календарска година, денеска на PrespaInfo.com разговараме со Проф. Д-р Анастас Џуровски, претседател на општинскиот огранок на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен.   PrespaInfo: Господине Џуровски, ВМРО-ДПМНЕ е водечка политичка партија, таа убедливо победи и во Ресен на последните локални избори. Во колкава мера се реализира она што и се пропагираше за време ... Read More »

Интервју на премиерот Никола Груевски за Канал 5

Конзорциумот “Виебо Груп” доаѓа во Македонија – ќе отвори околу 5 000 работни места. За оваа крупна инвестиција, во интервју за Канал 5 зборува премиерот Груевски. Тој ги прокоментира и нападите од опозициската СДСМ. Погледнете го видеото: Read More »

Ќе го врати ли Swisslion сјајот на некогашниот македонски бренд – ресенски „Агроплод“

Компанијата Swisslion е мултинационална групација со финансиски центар во Фрибург во Швајцарија и оперативен центар во Белград. Производните погони на групацијата Свисслион се наоѓаат во Србија, БиХ и Македонија, додека во Хрватска, Словенија, Црна Гора, Романија и Бугарија има сопствени трговски компании. Во 2006 година Свисслион го купи мнозинскиот пакет акции во Агроплод АД Ресен со што стана и стратешки ... Read More »

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување на простор за развој и инвестиции – основа на општинскиот буџет за 2014

На утрешната, 13 по ред, седница на Советот на Општина Ресен, покрај другото, се очекува да биде разгледан и усвоен Буџетот на Општина Ресен за наредната 2014 година. Тоа е повод што за разговор на оваа тема, редакцијата на PrespaInfo, го покани Никола Гештаковски, раководител на секторот за финансиски прашања. PrespaInfo: Со буџетот за 2014 година, се разбира, одредено е ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online