Најново
Home » Tag Archives: Колумна

Tag Archives: Колумна

Антонио Стрезовски до СДММ Ресен : Преспанчани немаат колективна амнезија

Жалам што на страната на политичките неистомисленици (не велам противници, бидејќи никогаш не сум Ве чувствувал така, а верувам и Вие мене) останаа уште малкумина, на кои навистина најкоректно сакам да им одговорам. Токму во овој контекст, ќе ми биде исклучително мило доколку и Вас, здружени и организирани, Ве видам на дочекот на Православната Нова Година, како што еден мал ... Read More »

Како го сочував од заборав нашиот… РЕСЕНИЗАМ

Лета, лета времето и никого не чека – што би рекол Влатко во новогодишната песна на Леб и сол. Е така летна и цела година од понудата да почнам да пишувам на Офф. А сјечам се тога као да је било јучер – што би рекол Стариот. Отворам очи едно утро, земам телефонот во рака да видам колку станал саатот, ... Read More »

Ресенска политичка сцена: Меѓу желбите и можностите

Економските потешкотии кои несомнено испливуваат на прв план ја замаглуваат оптимистичката слика на граѓаните за политичко анагажирање. Се чини логиката на сопствениот џеб е појака од логиката на политичкото организирање ако не е во игра личниот, и само личниот интерес. А, како поинаку би го објасниле фактот дека веднаш по пролетните локални избори и затворањето на изборните штабови, активностите на ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online