Најново
Home » Tag Archives: М-р Ѓоко Стрезовски

Tag Archives: М-р Ѓоко Стрезовски

М-р Ѓоко Стрезовски: “2015-та ќе биде година на нови големи инвестиции во Преспа“

“Ќе го реконструираме водоводот, ќе отвориме нови работни места, а потребата од информативна канцеларија на ЕВН во Ресен е повеќе од потребна” Екипата на PrespaInfo деновиве го посети Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски со кого разговараше на повеќе актуелни теми од повеќе области кои ги тангираат преспанчани, за се она што изминатава година беше реализирано и за се ... Read More »

‘ЕУ Караванот’ на Македонската Телевизија помина и низ Преспа

Телевизиската емисија “ЕУ Караван низ Македонија” на Македонската Телевизија гостуваше во Претор на Преспанското крајбрежје. Гости во емисијата беа Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски, пејачот Ламбе Алабаковски и раководителот на проектот на UNDP во Преспа, Димитрија Сековски. Со свои прашања во емисијата учество зедоа и граѓани на нашата општина. Тема на разговор беше развојот на туризмот и овоштарството во ... Read More »

Годишно обраќање на Градоначалникот до советниците – усвоен буџетот на Општина Ресен за 2014

Советот на Општина Ресен, под претседателство на претседателот Методија Пашковски, денес ја одржа последната седница во 2013 година. Тоа беше можност и за новогодишно обраќање на Градоначалникот на Општина Ресен Ѓоко Стрезовски до советниците и граѓаните на Ресен и Преспа. Како што рече Стрезовски, вообичаено е во последните денови од годината да се сублимираат постигнатите резултати и да се планираат ... Read More »

Градоначалникот на Ресен во Брисел: “Општините во Р. Македонија застануваат исправено пред предизвиците кои ги носат во себе европските стандарди”

Денес, на вториот ден од 9-от состанок на Заедничкиот консултативен комитет помеѓу Република Македонија и Комитетот на региони на Европската Унија, што од 2-4 овој месец се одржува во Брисел, Градоначалникот на Општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски, како дел од делегацијата на Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија, а во рамки на првата сесија од состанокот која ... Read More »

Општина Ресен со своја делегација на 9-от состанок на Заедничкиот консултативен комитет ЕУ-Република Македонија

Вечерва, делегација на Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија отпатува за Брисел каде што од утре, до среда, 4 Декември, ќе учествува на 9-от состанок на Заедничкиот консултативен комитет ЕУ-Република Македонија. На оваа средба, покрај другото, се очекува да биде промовиран дијалогот меѓу локалните власти од Република Македонија со партнерите од Европската Унија. Состанокот ќе се одвива ... Read More »

Интервју со м-р Ѓоко Стрезовски – Градоначалник на Општина Ресен

Ресенскиот Градоначалник М-р Ѓоко Стрезовски во своето прво интервју после назначувањето на новата функција, ексклузивно за PrespaInfo.com зборува за новите општински политики, за бројните предизвици со кои се соочуваат Ресен и Преспа, импресиите од првите 100 дена работа, приоритетите за првата година од мандатот, случајот “Аквапура“ и многу многу друго во интервјуто во продолжение. PrespaInfo: Изминаа сто дена од Вашиот ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online