Најново
Home » Tag Archives: пазар

Tag Archives: пазар

Јаболката и нивниот пласман – секојдневна тема на разговор меѓу преспанските овоштари

Ако изминатите триесетина денови, Преспанчани беа преокупирани со бербата на јаболката, сега “мирно” можат да се одморат, родот е складиран, а за пласманот, како стојат сега работите, ќе се почека. Во отсуство на поголема организираност, пред се на самите овоштари и откопувачите на јаболка од друга страна, се чини како се да е препуштено на случајот и индивидуалната способност на ... Read More »

Ресенчани од денеска пазаруваат на нов пазар

Од денеска граѓаните на Ресен и Преспа пазаруваат во новиот функционален и модерен продажен објект кој ги обезбедува сите потребни стандарди за организирање на современ градски пазар. Пазарот се наоѓа на ул. Ленинова, зафаќа вкупна површина од 600 м2, затворен зелен пазар со 100 продажни места кои ги задоволуваат хигиенските норми за изложување, сместување и чување на храна, специјална просторија за ... Read More »

Резултати од анкетата по однос на прашањето за дислокација на пазарот во новиот пазарен објект

Во изминативе 4 дена на PrespaInfo.com беше поставена јавна анкета на која секој еден посетител можеше да гласа само еднаш по однос на прашањето – “Дали сте ЗА или ПРОТИВ дислокација на пазарот во ново изградениот пазарен простор на ул. Ленинова?“ Граѓаните на Ресен и Преспа кои масовно се вклучија во оваа анкета гласаа на следниов начин: Read More »

Резултати од анкетата по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?“

Во изминативе 30 дена, на порталот PrespaInfo.com беше поставена јавна анкета на која секој посетител на порталот имаше можност да гласа само еднаш по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?“ Резултатите од анкетата Ви ги презентираме во продолжение: Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online