Најново
Home » Tag Archives: Пимен

Tag Archives: Пимен

Митрополит г. Пимен: “Партиите и власта се мандатни, а Црквата е вечна”

На прашањето на ПреспаИнфо како ги оценува коментарите дека религијата во Македонија добива се’ поголема и посилна улога во јавниот и во политичкиот живот, или со други зборови, Црквата се’ повеќе го освојува јавниот простор, Митрополитот Европски г. Пимен објаснува: “Денес можат да се чујат и прочитаат два вида на коментари по ова прашање: дека црквата е презастапена во јавниот простор, а не ... Read More »

Интервју – Пимен, Митрополит Европски: Од секогаш сум сакал да бидам дел од народот

Разговорот со Владиката Пимен го водевме во Ресен, неговото родно место, во срдечна и пријатна атмосфера. Ресенчани го познаваат како човек со позитивна енергија и секогаш со добра мисла. Додека траеше средбата со екипата на ПреспаИнфо, се потврди уште еднаш дека со појавувањето на Г. Пимен, ретко кој останува рамнодушен – секој сака да се види и да го поздрави. ... Read More »

Како го сочував од заборав нашиот… РЕСЕНИЗАМ

Лета, лета времето и никого не чека – што би рекол Влатко во новогодишната песна на Леб и сол. Е така летна и цела година од понудата да почнам да пишувам на Офф. А сјечам се тога као да је било јучер – што би рекол Стариот. Отворам очи едно утро, земам телефонот во рака да видам колку станал саатот, ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online