Најново
Home » Tag Archives: христо татарчев

Tag Archives: христо татарчев

Отворена спомен-куќата на Христо Татарчев во Ресен

Денес, со свечена пригодност, во Ресен беше одбележано комплетирањето на изградбата на спомен-куќата на првиот претседател на Македонската Револуционерна Организација Д-р Христо Татарчев. На настанот присуствуваа видни личности од јавниот и политички живот во општината и државата, меѓу кои и Министерката за култура на Република Македонија Елизабета Канческа-Милевска, Градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола ... Read More »

Напролет фудбал ќе се игра и на новиот стадион

По извршената реконструкција и надградба, како што ни изјави економот на новиот стадион Михајло Бакаловски, во првите пролетни денови се очекува да биде ставен во употреба новиот фудбалски стадион во Ресен кој го носи името на познатиот ресенчанец Христо Татарчев, еден од основачите и прв претседател на Македонската Револуционерна Организација. Ресенчани конечно, благодарение пред се на Владата на Република Македонија ... Read More »

Ќе се гради спомен-куќа на Христо Татарчев во Ресен

Куќата на еден од основачите на Македонската револуционерна организација Христо Татарчев, иако беше прогласена за споменик на културата со особено историско значење, во 2004 година беше урната со образложение дека на истото место ќе биде изградена нова, автентична градба како спомен-куќа. Ваквата идеја се чини конечно ќе добие свој епилог. Имено, денес во Министерството за култура се одржа работна средба со ... Read More »

Резултати од анкетата по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?“

Во изминативе 30 дена, на порталот PrespaInfo.com беше поставена јавна анкета на која секој посетител на порталот имаше можност да гласа само еднаш по однос на прашањето “Дали се согласувате името на новиот фудбалски стадион да биде Христо Татарчев ?“ Резултатите од анкетата Ви ги презентираме во продолжение: Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online