Најново
Home » Tag Archives: Јованчо Рајчановски

Tag Archives: Јованчо Рајчановски

ХаТекс Ресен – “Во чекор со потребите на странскиот пазар“

На вкупна површина од 5000 метри квадратни, на просторот на некогашниот текстилен гигант ПреспаТекс, сместени се производствените објекти на ресенски “ХаТекс”, чија основна дејност е прозводство на конфекциски производи, а вработени се над 200 работници, од кои 90% се жени. Повеќе години со ред “ХаТекс” ДОО-Ресен се вбројува во редот на подобрите претпријатија од текстилната индустрија не само во нашава ... Read More »

Интервју со првиот човек на ФК Преспа, Г-дин Јованчо Рајчановски

ФК Преспа, иако клуб со најнизок буџет во лигата, но, со големо срце и победнички дух, со пожртвувани и ефикасни игри во сите 15 натпревари во есенскиот дел од првенството во 3-тата Македонска Фудбалска Лига – Југозапад, успеа да го задржи првото место на табелата со вкупно 35 освоени бодови и гол разлика од +33 гола. Претседателот на фудбалскиот клуб ... Read More »

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online