Најново
Home » Живот » Внимавајте да не предизвикате пожар!

Внимавајте да не предизвикате пожар!

Поради високите дневни температури и можноста за појава на пожари, раководителот на Подрачната единица на Дирекцијата за Заштита и Спасување на Република Македонија Пеце Табаковски, ги информира граѓаните на нашата Општина дека се забранува палење на оган на отворен простор, палење на меѓи, стрништа и отпаден материјал, фрлање на опушоци и друг запалив материјал, посебно упатува апел до рекреативците да бидат крајно внимателни при употреба на скара во излетничките места.

При евентуално забележан пожар, секој е должен да ги информира надлежните служби: Противпожарна Служба – 193, Полициска Станица- 192 и Центар за Управување со Кризи – 195.

Soopstenie DZS Resen 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online