Најново
Home » Живот » Во пресрет на 8 септември – ден на независноста на Република Македонија

Во пресрет на 8 септември – ден на независноста на Република Македонија

На овој светол септемвриски ден и граѓаните на Ресен и Преспа со уште едно “простум” по 26 пат ќе го прослават денот кога жителите на Македонија решија да живеат во независна, суверена и самостојна држава.  Осми Септември е денот кога таа цел се оствари, благодарение на решеноста на граѓаните на Република Македонија на најдемократски начин преку референдум да ја изразат својата волја за сопствена држава вреднувајќи го идеалот и стремежот на нашите предци.

Нека ни е честит и вековит 8 Септември – денот на независноста на Република Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online