Најново
Home » Најнови вести » Во вторник ќе се оддржи првиот Граѓански форум во Ресен

Во вторник ќе се оддржи првиот Граѓански форум во Ресен

На 14 ноември 2017 година, во вторник, со почеток во 12:30 часот во големата сала на Oпштина Ресен, ќе се реализира првиот граѓански форум кој има за цел идентификување на проблеми во заедницата. На форумот се поканети да земат учество сите заинтересирани граѓани кои живеат на територијата на Општина Ресен.

Целите на оваа активност се поддршка на процесот за градење доверба во заедницата преку согледување на заедничките интереси, стимулирање акции на локалните заедници за учество во процесите на донесување на одлуки на локално ниво и зајакнување на капацитетите на локалните граѓански организации преку вмрежување на засегнатите страни.

Настанот се реализира во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“ кој е финансиран од страна на Европска Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско опшество и медиуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следи го PrespaInfo на Facebookschliessen
oeffnen
BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online